انار بیمه ی سلامتی
انار یکی از محبوبترین میوه ها در میان مردم هست و همین بس که در قرآن کریم، سه بار از این میوه نام برده شدهاست ودر سوره الرحمن از آن به عنوان میوه بهشتی یاد شدهاست.
این میوه خوشطعم و خوش رنگ سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد معدنی فراوانی است که به حفظ سلامت اعضای خانواده بدن کمک میکند.
در انار ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود است که از ایجاد اختلالات DNA و ابتلا به نقص ژنتیکی پیشگیری میکند.
از بین بردن رادیکالهای آزاد موجود در بدن از خواص آنتیاکسیدانهای
موجود در انار بوده که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد.
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه آب انار از تنگ شدن رگهای عروقی و بسته
شدن آن پیشگیری میکند. به عقیده محققان، مصرف روزانه یک لیوان آب انار به
مدت سه ماه، گردش خون را به سمت قلب بهبود میبخشد و خطر ابتلا به حملات
قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
آرتریت روماتوئید از
جمله بیماریهای شایع زنان بویژه در دوره یائسگی است.پژوهشها نشان میدهد
ترکیبات موجود در دانه انار خاصیت ضد التهابی داشته و مانع از ایجاد
آرتریت استخوانی میشود.
پیشگیری از ابتلا به سرطان و کاهش خطر احتمال
بازگشت دوباره بیماری در افرادی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند از
دیگر خواص مصرف انار است. آزمایشی که روی ۴۸ مرد مبتلا به سرطان پروستات
انجام شد، نشان داد در افرادی که در روز یک فنجان انار در وعده غذایی
روزانهشان قرار داشت، روند رشد سلولهای سرطانی و پیشرفت بیماری کاهش
یافت.علاوه بر این،آنتی اکسیدانهای موجود در عصاره انار،عامل مهمی در
پیشگیری از ابتلا به سرطان محسوب میشود.
مصرف روزانه یک لیوان آب انار
میزان کلسترول بد خون (LDL) را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. این
آزمایشی است که دانشمندان روی ۷۰۰ زن و مرد مبتلا به کلسترول انجام داده و
پس از آن دریافتند در افرادیکه روزانه انار مصرف میکنند،میزان کلسترول تا
۵۰ درصد در مدت سه ماه کاهش پیدا میکند.
آب انار بهترین دارو برای
افراد مبتلا به فشار خون به شمار میرود و توصیه متخصصان به افراد مبتلا به
این بیماری،مصرف روزانه از این میوهاست.
انار سرشار از ویتامینهای
مختلف بوده و مصرف یک عدد انار، ۴۰ درصد از ویتامین ث مورد نیاز بدن و دیگر
ویتامینها و مواد ضروری مانند ویتامین آ، نیاسین، ویتامین ای،
فولیکاسید، فیبر و پتاسیم با مصرف این ماده غذایی تأمین خواهد شد.
مصرف انار در دوران بارداری نقش مهمی در تکامل ارگانهای بدن جنین و
پیشگیری از تولد نوزاد نارس دارد.متخصصان مصرف روزانه این میوه را به زنان
باردار توصیه میکنند.
پژوهشها نشان میدهد روغن موجود در هسته انار،
حاوی ترکیباتی است که از سرطانی شدن سلولهای سینه، پیشگیری کرده و به
تنظیم هورمونها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه
دارند، کمک میکند.
مطابق با تحقیقات انجام شده، ترکیبات موجود در انار
به بازسازی سلولهای آسیب دیده پوست ناشی از اشعه آفتاب کمک کرده و مصرف
روزانه آن از حساسیت پوست در برابر نور آفتاب میکاهد.
پیشگیری از
ازبین رفتن و شکستن رشتههای کلاژنی و الاستین پوست که در اثر افزایش سن
بیشتر میشود، از دیگر خواص انار است.دانشمندان کاهش احتمال ابتلا به سرطان
پوست را از خواص مصرف انار میدانند.
پیشگیری از تشکیل پلاکتهای دندانی و محافظت از لثهها با مصرف روزانه نصف فنجان انار تضمین میشود.
آلزایمر از جمله بیماریهای دنیای امروز است که مطابق با آمار، شمار
مبتلایان به این بیماری روز به روز در حال افزایش است. پژوهشها نشان
میدهد ترکیبات موجود در انار،از زوال سلولهای مغزی پیشگیری کرده و افرادی
که در روز آب انار مینوشند،از توانایی ذهنی بهتری برای انجام کارهای
روزانه برخوردار بوده و احتمال ابتلا به مشکلات شناختی و آلزایمر در مقایسه
با افرادی که کمتر از این میوه استفاده میکنند در آنان کمتر است.
فیتو کمیکالهای موجود در آب انار،سطح هورمون سروتونین و استروژن خون را بالا برده و باعث افزایش احساس شادابی در فرد میشود.
تنظیم سطح هورمونها بویژه استروژن، در سلامت استخوانها مؤثر است و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود.
کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را باز می کند (میوه مخصوص خوانندگان و مداهان)
انار شیرین خارشهای بدن را تسکین می دهد.
انار باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین
کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش مفید است.
رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می کند.
خوردن انار غم و اندوه را از بین می برد.
کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می رود.
خانمهای حامله اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می رود.
برای از بین بردن ترشحات ساده قاعدگی (پریودی) یا همان زنانگی از دمکرده گل انار استفاده می شود.
برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه توصیه می شود. برای کسانی که بواسیر دارند نیز مفید است.
کسانی که کرم دارند پوست انار بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده کنند.
دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می نماید.
برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است. اما
برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
جوشانده پوست انار جهت ترشحات سفید خانم ها مفید است.
از ترکیب گلهای له شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود.
اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند.
جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون ریزی لثه می باشد.
بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گل پر است.
انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار استفاده می شود
پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است. در ضمن به جای گل ما می توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم.
انار دفع کننده مضرات دخانیات می باشد.
کسانی که می خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
خوردن انار مستی را رفع می کند.
انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
امام صادق (ع) می فرمایند: بخورید انار را با پرده های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
حضرت علی(ع) می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
نکته های مهم در مورد انار:
هرچیزی مصرف زیاد از حد آن خطرناک هست، برای انار نیز، کسانی که زخم معده دارند باید از خوردن زیاد انار ترش، خودداری کنند
و کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند زیرا معده را
سست کرده و ایجاد نفخ میکند. اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل
بخورند. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار میرود
ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. بهر حال در خوردن جوشانده آن باید
احتیاط کرد.